Розглянуто устаткування готельних комплексів: інженерне устаткування, засоби охоронної і протипожежної безпеки готелю, меблювання та інтер’єру, оснащення готельних номерів, обладнання для проведення конференцій, ділових зустрічей, заходів з організації дозвілля, обладнання для релаксації і масажу. Викладено основні поняття, принципи та методику підбору і компонування технологічного обладнання підприємств ресторанного господарства, його розрахунок, обґрунтування параметрів. Представлені машини для миття сільськогосподарської продукції і посуду. Розглянуте механічне і теплове устаткування, в тому числі машини для обробки м’яса, овочів, риби, підготовки сільськогосподарської і кондитерської сировини, приготування тіста і напівфабрикатів з нього, нарізання хліба і гастрономічних продуктів тощо.
Для судентів закладів вищої освіти, що навчаються за спеціальністю готельно-ресторанна справа та громадське харчування 1-го бакалаврського рівня.